HR_Giant_L60C5766

Fietsplan, bedrijfsfiets, werkkostenregeling (WKR), fiets van de zaak, fiets lease….

Sinds 1 januari 2015 werd het fietsplan zoals wij deze kende afgeschaft door de overheid. Toch zijn er nog steeds diversen bedrijven die het beschikbaar stellen voor een werknemer en kunnen zij toch een fiets aankopen via een fietsplan of regeling.

Er zijn diverse mogelijkheden om een fiets via je werkgever te realiseren:

 • Via Nationaal Fiets Projecten
 • Via Bedrijfsfietsen Nederland
 • Via Fietsplan Fisc free
 • Rechtstreeks via de werkgever
 • Bovag leasefiets

 

 • Wil je meer weten over de mogelijkheden dan adviseren wij graag over de mogelijkheden. Want soms is het een fiets t.w.v. € 749,00 in combinatie met accessoires en fietsverzekering of soms is het alleen de fiets met een verzekering.

 

Elke bedrijfsfiets wordt standaard uitgeleverd met ons eigen service pakket.

 • Kosteloos rijklaar maken
 • 1e servicebeurt gratis
 • 2e servicebeurt 50% korting
 • 3e servicebeurt 50% korting
 • 20% korting op het werkplaats tarief bij onderhoudswerkzaamheden

Rijksoverheid

Per 1 januari 2020 is de fiscale regeling voor de ‘fiets van de zaak’ veranderd. Het wordt voor werkgevers makkelijker om hun werknemers te laten profiteren van een fiets van de zaak. Ondernemers (bijvoorbeeld kleine ondernemers en zzp’ers) kunnen ook zelf gebruik maken van de regeling.

Fiets van de zaak: hoe werkt het?

Een fiets van de zaak maakt het mogelijk om een (elektrische) fiets of een speed-pedelec te gebruiken voor woon-werkverkeer. De werknemer hoeft dan niet zelf een fiets te kopen. Hij of zij mag de fiets van de zaak fiscaal gezien onbeperkt privé gebruiken. Dus ook voor een fietstochtje, de boodschappen of het wegbrengen van de kinderen.

Wat kost een fiets van de zaak?

De werkgever betaalt de fiets en meestal ook de kosten voor onderhoud en reparatie. Wel krijgt de werknemer te maken met een bijtelling bij het salaris. Uiteindelijk betaalt de werknemer daardoor enkele euro’s per maand extra belasting.

Hoe werkt de bijtelling?

Wie een fiets van de zaak privé gebruikt, heeft daar voordeel van. Over de waarde van dit voordeel (de bijtelling) betaalt hij of zij loonbelasting. De bijtelling is 7% over de consumentenadviesprijs van de fiets en accessoires (inclusief btw) per jaar. De werkgever telt dit bedrag op bij het salaris. Hierover betaalt de werknemer dan maandelijks belasting.

Rekenvoorbeeld

Uitgeschreven tekst:

Stel een werknemer koopt een fiets met een waarde van € 2000. De werknemer moet dan 7% van dit bedrag bij het salaris optellen. Dit is een bedrag van  € 140,-. Een werknemer met een inkomen van € 35.000 per jaar, betaalt hierdoor € 58 per jaar meer belasting. De kosten per maand bedragen dus € 4,83.

Eigen bijdrage

De werkgever kan de werknemer om een maandelijkse eigen bijdrage vragen. Dit bedrag gaat dan van de bijtelling af. De werknemer ziet dit terug op zijn of haar loonstrookje.

Werkgever vergoedt soms bijtelling

De werkgever mag er ook voor kiezen de bijtelling voor zijn rekening te nemen. Dat kan door gebruik te maken van de vrije ruimte in de werkkostenregeling. In dat geval hoeft de werknemer helemaal geen belasting te betalen.

Geen of minder reiskostenvergoeding

Maakt de werknemer gebruik van een fiets van de zaak? Dan kan het zijn dat hij of zij bepaalde reiskostenvergoedingen niet meer krijgt van de werkgever. Bijvoorbeeld een kilometervergoeding. Daar staat tegenover dat de werknemer ook minder of geen reiskosten meer maakt. De werkgever bepaalt welke reiskosten al dan niet vergoed worden.

bron: Rijksoverheid

http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/fiets/fiets-van-de-zaak

 

 

 

Bovag leasefiets

Fluitend naar je werk. Stap nu op.

Met de fiets naar je werk? Een goede keuze! Fietsen is namelijk gezond voor je en je hebt minder last van files. Bovendien is fietsen met een fiets van de zaak nog interessanter geworden door de versimpelde fietsregeling die sinds 2020 van toepassing is. Hierdoor is zo’n fiets veel aantrekkelijker geworden, omdat je voor een vast laag maandbedrag al op een leasefiets naar je werk fietst. En het leuke is: zo’n leasefiets mag je ook combineren met een auto van de zaak of met het openbaar vervoer.

Voor een leasefiets betaal je een vast bijtellingspercentange van 7 % voor het privégebruik. Deze methodiek kun je vergelijken met die van de auto van de zaak. Concreet betekent dit dat je al vanaf een paar euro bijtelling per maand naar je werk fietst én dat je jouw leasefiets ook voor privé-fietsritten mag gebruiken.

Is je werkgever nog niet zover? Of krijg je een hogere kilometervergoeding dan de kostprijs van een leasefiets? Kies dan voor de BOVAG Leasefiets als private lease met dezelfde zekerheden als de fiets van de zaak.

Fluitend op de fiets naar je werk

De fiets van de zaak is hét antwoord op veel problemen. Misschien ben je het wel zat om:

 • Iedere dag in de file te staan
 • Met het openbaar vervoer te reizen
 • Een scharse parkeerplek te zoeken of
 • ’s Avonds nog naar de sportschool te gaan?

Pak dan de fiets! Door op de fiets naar het werk te gaan ervaar je minder spanning om op je werk te komen. Sterker nog: je trapt de stress van je af! Fietsen is goed voor je: je conditie verbetert, het is comfortabel en je bent minder vatbaar voor ziektes. Op een moderne fiets trap je lekker licht en ervaarje veel gemak. Bijvoorbeeld op een e-bike of met een speed pedelec, waarmee je nog sneller op de plaats van bestemming bent. Geen gedoe met files of openbaar vervoer, maar fluitend op de fiets.

Waarom een (private) leasefiets?

Een (private) leasefiets biedt jou allerlei voordelen. Zo heb je de zekerheid van een vast maandbedrag, waarbij je je geen zorgen hoeft te maken over het onderhoud en eventuele reparaties. Die kosten zijn verwerkt in de leaseprijs, net zoals de kosten voor de verzekering en pechhulp.

Omdat je het aanschafbedrag niet in één keer op tafel hoeft te leggen, komen duurdere typen en merken fietsen binnen handbereik. Woon je verder van je werk? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een elektrische fiets met een zwaardere accu. Of misschien een speed-pedelec.

Ben je zzpér of dga? Dan is een leasefiets voor jou een hele interessante optie, watn ook dan kun je profiteren van de versimpelde fietsregeling. 

Voordelen BOVAG leasefiets

Of je nu particulier, zzpér of werkgever bent: met een BOVAG leasefiets heb je maximale zekerheid tegen een vast bedrag per maand. Voeg daar het vakmanschap en de zekereheden van het BOVAG-fietsbedrijf aan toe en je gaat met een BOVAG leasefiets fluitend naar je werk toe.

 1. Vrije winkelkeuze (BOVAG-fietsbedrijf)
 2. Vast maandbedrag (incl. verzekering, pechhulp, reparatie en onderhoud)
 3. Omruilgarantie (Binnen 14 dagen of 150 gereden kilometers kun jij de fiets omruilen als deze toch niet bevalt)
 4. Inruilmogelijkheid (BOVAG leasefiets is de enige aanbieder waarbij het mogelijk is om je huidige fiets in te ruilen. Je krijgt er minimaal 25 euro voor terug)
 5. Vrije fietskeuze (Geen gedwongen keuze. Bij BOVAG leasefiets zoek je samen met de specialisten in het BOVAG fietsbedrijf de fiets uit die het beste bij jouw wensen past)
 6. Kosteloos opzeggen (Bij overlijden, verlies van je baan of bij een echtscheiding kun je het contract kosteloos opzeggen)

Ervaar de kracht van jouw BOVAG-bedrijf

Met een BOVAG leasefiets heb je de zekerheid en de kwaliteit vna het BOVAG-merk. BOVAG fietsondernemerd kunnen je vakkundig adviseren bij de aanschaf van een fiets die past bij jouw gebruik en specifieke wensen. Bovendien zorgen gekwalificeerde monteurs voor het onderhoud en de reparaties aan jouw leasefiets en zijn zij het eerste aanspreekpunt voor jou.

Hoe kom je aan een BOVAG leasefiets?

Stap 1: Ga naar www.bovagleasefiets.nl, maak een berekening en selecteer je favoriete BOVAG fietsbedrijf. Deze winkel ontvangt jouw aanvraag en neemt contact met je op om een afspraak te maken. Uiteraard kun je ook binnenstappen bij een BOVAG fietsbedrijf om advies te krijgen.

Stap 2: Op basis van jouw gekozen fiets maakt de verkoper een offerte. Die kun je zelf ondertekenen of bij je werkgever inleveren, als deze al een fietsregeling heeft.

Stap 3: Nadat de offerte is ondertekend doet onze partner Friesland Lease een check op jouw kredietwaardigheid. Dit doen we om jou te beschermen tegen te hoge maandlasten. Friesland Lease kan ook je werkgever checken als de fiets via de werkgever wordt geleased.

Stap 4: Heeft Friesland Lease groen licht gekregen? Dan maakt de verkoper het definitieve contract op en wordt de fiets besteld. Als de fiets binnen is, krijg je bericht van de winkel om de fiets op te halen.

Stap 5: Stap op je BOVAG Leasefiets en fiets fluitend naar je werk.

Goed om te weten voordat je gaat leasen

BOVAG leasefiets werkt samen met leasemaatschappij Friesland Lease voor een snelle en betrouwbare administratieve afhandeling. De leasevorm bij de BOVAG leasefiets is operational lease. Dit betekent dat de leasemaatschappij eigenaar van de fiets blijft en alle bijkomende kosten betaalt. Het leasecontract heeft een looptijd van 36 maanden. Met BOVAG Leasefiets kun je alle typen en modellen fietsen uitkiezen, behalve racefietsen en ATB’s. De leaseprijs is inclusief reparatie en onderhoud, pechhulp en verzekering.