ABUS
abus-logo-jpeg
Print

Hoe veilig staat jouw fiets? Er zijn tal van mogelijkheden om je fiets te beveiligen. Want als je je fiets neerzet in een openbare fietsenstalling of in de stad dan wil je niet dat iemand die jaloers is op je fiets en hem meeneemt. Wij adviseren graag over de diverse verschillen in gebruik.

Ben je je fietssleutel kwijt en wil je een originele sleutel bij laten maken dan kun je deze bestellen via de sleutelservice van Abus of Axa.

Ringsloten zijn er in verschillende kwaliteit soorten. Elk type heeft ook een andere veiligheidscijfer. Het is vaak het basis slot van een fiets en wordt bevestigd met slotparkers. Voor een fietsverzekering ben je verplicht een ART2 gecertificeerd slot te hebben, altijd handig om te weten.

Prijs v.a. € 10,95 – € 39,95

Een kettingslot is vaak een optioneel slot om een fiets extra goed en veilig weg te zetten. Ze zijn er in verschillende lengtes en diktes. Tevens zijn de wat betere sloten voorzien van een ART2 gecertificeerd keurmerk.

Prijs v.a. € 12,50 – € 89,95

De kabelsloten is net als het kettingslot vaak een optie voor een extra slot of voor sommige kinderen het eerste slot voor op de fiets. Ze zijn verkrijgbaar met sleutel of als cijferslot.

Prijs v.a. € 5,95 – € 41,95

Met een vouwslot is het extra lastig om deze open te krijgen. Slijpen is de enige optie. Wil je dat je fiets echt heel veilig staat dan is dit een slot voor jou.

Prijs v.a. € 44,95 – € 159,95